Fonds NutsOhra heeft Stichting Hart voor Noordelijke Maasvallei 3250,- euro toegekend voor de aanschaf van oefenmateriaal, zoals een oefenpop en diverse AED trainers. Met deze financiŽle steun is Stichting Hart voor Noordelijke Maasvallei in staat om de benodigde eigen benodigdheden aan te schaffen en daardoor haar ideŽle missie nog beter uit te kunnen dragen.

Fonds NutsOhra geeft financiŽle ondersteuning aan projecten op het gebied van de gezondheidszorg en legt daarbij de focus op projecten die van goede kwaliteit zijn en een sociaal karakter hebben. Fonds NutsOhra concentreert zich op projecten die leiden tot betere zorg. De projecten die Fonds NutsOhra subsidieert moeten er echt toe doen: ze moeten essentieel zijn op individueel niveau en wezenlijke doelstellingen hebben. Vooral innovatieve projecten met een groot vliegwieleffect genieten de voorkeur. Hiertoe wordt ook gerekend het project van Stichting Hart voor Noordelijke Maasvallei.

Stichting Hart voor Noordelijke Maasvallei heeft zich tot doel gesteld om kwalitatief goede lessen te verzorgen en om zoveel mogelijk personen in de acht gemeentes van de Noordelijke Maasvallei op te leiden in het levensreddend handelen. ďWij zijn een ideŽle instelling zůnder winstoogmerk en hergebruiken onze inkomsten voor het instant houden of verbeteren van dat levensreddende onderwijs. Wij geven geen BHV- of EHBO-cursussen maar richten ons op korte en compacte reanimatie- en AED bedieners opleidingenĒ, zegt oprichter/voorzitter Toon Hermsen.

Per jaar sterven er een groot aantal mensen aan een plotse hartcalamiteit. Sterfgevallen waarvan een fiks aantal voorkomen had kunnen worden als in de nabijheid naast een AED ook hulpverleners aanwezig waren geweest. Want wanneer bij een hartstilstand binnen 6 minuten gereanimeerd en gedefibrilleerd wordt, kan het slachtoffer nog vele jaren in goede gezondheid leven.

Meer weten? Kijk op http://www.hartvoornoordelijkemaasvallei.nl, stuur een e-mail of bel 0485 451847.voorpagina